Wednesday, September 19, 2007

Mina älsklingar på VC

Så då var det Onsdags morgon och lämnade just av mina två älsklingar..
Lill älsklingen skall träffa sin "barnmorska" idag.
Han hade fått en tid kl 08.00 på 5:e våningen som doktorn finns på.
Man brukar ju då gå så man är där i tid för att "skriva in sig" eller säga att man är här så man får komma in till doktorn kl 8.

Nej det är klart att det inte är så. Kommer faktiskt inte ihåg hur det är i Sverige men har för mig att gällande ex. tandläkaren osv .. hade man fått en tid kl 14.10 och kom 10 minuter för sent vart det ett jävla liv.

Här hade dom inte öppnat Vårdcentralen när vi kom fram.. så fick stå och vänta och vänta.. 2 minuter över 8 öppnade dom portarna och det har dom som man kan se utanför alla butiker i Sverige att alla över 80 sammlas utanför och trängs och gapar o skriker att dom står i kö osv osv osv.. kö? till vad? dom får ju ändå gå upp för alla trapporna / ta hissen till det ställe dom skall till och sedan "meddela att dom är där". Frågan är hade alla dom där tider? i så fall vad spelar det då för roll vart dom står? en av dom kommer före den andra i alla fall?!

DET ÄR LUSTIGT! Och jag blir jävligt uppröd över hur fan folk beteer sig mot andra gällande vissa saker som just detta ex.
Är folk så EGO? troligen...

Tycker bara synd om mina älsklingar som jag nu hjälpte in 08.02 till hissen och sedan fick röra mig mot jobbet medans dom fick vänta... och vänta...
Och nu är det även så att våran lilla grabb inte alltid är den världens gladaste och bara ler och mummlar hela dagarna .. nej dom kan också bli griniga.
Och just IDAG är det klart han skall vara på riktigt dåligt hummör.. dom kommer upp på våning 5 och har nu i skrivandes stund väntat i 45 minuter .. INGEN PERSONAL omkring och fråga häller vad fan är det med folk inom vården? Eller jah så är det kanske på andra ställen men mitt irritations moment är just nu avtalad tid för ett besök till en jävla barnläkare.
det är ju inte så att vi kan säga till lilla killen .. du får vänta ett tag nu för läkaren har inte kommit än! Han skiter blanka fan i det och mor o far får anpassa sig och fixa o dona lite inför en sån här sak..

Men man kanske skulle börja med samma sak själv. Man går runt till alla tänkbara ställen och bokar upp massa möten osv. Sen skiter man i dom eller bara gör så att man kommer kanske dit 1-2 timmar senare? Hur tror du folk skulle reagera?

Fan ta er som tror ni ger oss bestämda tider och själva inte håller dom!
DETTA GÄLLER ALLA ER!

Måste lägga till en liten sak tycker jag och något som verkligen skulle behövas ibland är lite Fransk upprors kännsla.
För tror det ända landet i världen som "politikerna" är mer rädda för folket är just i Frankrike.
På gott och ont kanske .. det är väll kanske inte alls så bra i alla lägen men någon måtta måste det få vara.
Hörde nämligen idag ex. om sjukhus personalen anser att man missköter ex. som att man inte orkar vänta på nått som inte finns så kan dom hota med att då kommer soicalen till er.
Jaha? Men vaffan är det för jäääävla sätt va va? Vad skall folket göra då? Skall vi hota dom med att om inte ni är på platts på avtalad tid.. då kommer min Mormor o gapar på er?

rättvisa får det fan lov att vara.
Visst kan man acceptera att man kan få vänta lite ibland men i detta fall när det inte finns en enda jävla personal redo klockan 8 på morron när dom börjar jobba så får det väll fan vara nog.

Man vill ju inte vara sjuk i alla fall. Fatta om man skulle bli riktigt dålig.. nej du får vänta tills någon som "börjar jobba" kl 8 är klar med vad dom nu gör...

Här på vårat jobb är det i alla fall så att datorer och allt skall vara klart till kl 8 när våra kunder börjar ringa in och vill ha hjälp då skall det alltid finnas någon på platts som kan hjälpa till!

RESPEKT!


P.S.
Älskar dig min älskling!
D.S

1 comments:

Enligt mig. said...

Gaaah vilken skitmorgon! Men nu är vi hemma ( blöta efter regn naturligtvis ) men här är det varmt och skönt och lilla gubben är på bra humör igen. Äntligen :-)

Älskar dig med mitt hjärta, massor!